Çağdaş Sözlük

inşa ~ انشاء

Lugat-ı Ebuzziya - inşa ~ انشاء maddesi. Sayfa: 183 - Sira: 6

Lugat-ı Ebuzziya, Ebüzziya Tevfik Bey Sözlüğü; inşa maddesi. osmanlıcada inşa ne demek, inşa anlamı manası, inşa osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte inşa hakkında bilgi. Arapça inşa ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada inşa anlamı

Lugat-ı Ebuzziya - انشاء inşa ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

inşa ~ انشاء güncel sözlüklerde anlamı:

iNşA ::: Yapma. Vücuda getirme. Terkib etme. Bir şey peyda etmek. * Yaratma. * Edb: Yazı dersi. Nesir yazmak. * Güzel nesir halinde yazı yazmak veya güzel yazılmış nesir halindeki yazı.Çeşitli mektuplaşma ve güzel yazma için mektup, tezkere, istida (dilekçe), tebrik, tâziyenâme, sened v.s. örneklerini içinde toplayan kitaba da inşâ veya inşâ rehberi denir.("İnşâ ve terkib" tabir edilen mevcud olan anasır ve eşyadan toplamak suretiyle ona vücud vermektir. Eğer cilve-i ferdiyete ve Sırr-ı ehadiyete göre olsa, hadsiz derece bir sühulet belki vücub derecesinde bir kolaylık olur. Eğer ferdiyete verilmezse, hadsiz derece müşkül ve gayr-ı mâkul, belki imtinâ derecesinde bir suubet olacak. Halbuki; kâinattaki mevcudat nihâyet derecede külfetsiz olarak ve suhuletle ve kolaylıkla gayet mükemmel bir surette vücuda gelmeleri cilve-i ferdiyyeti bilbedahe gösteriyor ve her şey doğrudan doğruya Zât-ı Ferd-i Zülcelâlin sanatı olduğunu isbat ediyor. L.) (Bak: Halk)

inşâ' ::: (a. i. c. : inşâat) : 1) yapma, yapılma, vücûda, meydana getirme. 2) kaleme alma. 3) {fe""ctflek' kipleri. 4) nesir yazı. 5) mektup yazma. 6) ed. güzel nesir yazma veya güzel yazılmış nesir.

inşâ ::: yapma, kurma.

İnşa ::: Divan edebiyatında edebi sanatlarla yüklü, süslü düzyazılara verilen isim. İnşa yazanlara "münşi" denir. Günümüzdeki anlamı kompozisyon.

inşâ ::: yapma , vücuda getirme , güzel yazı yazma

inşâ ::: ‬yapma

inşâ ::: güzel yazı yazma

inşâ ::: kompozisyon

inşâ' ::: (a. i. c. : inşâat) 1) yapma, yapılma, vücûda, meydana getirme. 2) kaleme alma. 3) {fe

inşa ::: düz yazı

İNŞA :::

Yapma. Vücuda getirme. Terkib etme. Bir şey peyda etmek. * Yaratma. * Edb: Yazı dersi. Nesir yazmak. * Güzel nesir halinde yazı yazmak veya güzel yazılmış nesir halindeki yazı.Çeşitli mektuplaşma ve güzel yazma için mektup, tezkere, istida (dilekçe), tebrik, tâziyenâme, sened v.s. örneklerini içinde toplayan kitaba da inşâ veya inşâ rehberi denir.("İnşâ ve terkib" tabir edilen mevcud olan anasır ve eşyadan toplamak suretiyle ona vücud vermektir. Eğer cilve-i ferdiyete ve Sırr-ı ehadiyete göre olsa, hadsiz